Фуркад не успя да постигне победа №14

OFFNews 17 март 2017 в 18:57 1783 0

Френският доминатор в биатлона Мартен Фуркад не успя да постигне победа №14 за сезона и да вдигне още по-високо летвата за съперниците си.

Французинът завърши втори в спринта на 10 км във финалния старт от сезона в Световната купа. Победата грабна местния любимец Йоханес Бьо, а призовата тройка допълни руснака Антон Шипулин.

14 победи за сезон в историята на биатлона има само Магдалена Форсберг, но при жените. Фуркад вече подобри рекорда на легендарния Оле Ейнар Бьорндален от 12 победи и сега се е прицелил към постижението на Форсберг, което ще го превърне в истински мит. Той все пак има още две възможности да стори това в преследването и масовия старт.

Четирима българи участваха в днешната надпревара, като всички от тях се класираха за утрешното преследване. Красимир Анев е най-напред от нашите с чиста стрелба и 18-то място. 
 
Антон Синапов сбърка три пъти и се нареди 57-ми, а непосредствено след него е Владимир Илиев с една грешка по-малко. Димитър Герджиков завъртя една обиколка и финишира на 60-та позиция в крайното класиране.

Топ 3 в крайното класиране
1. Йоханес Бьо (Норвегия) — 24.53,3 (0).
2. Мартен Фуркад (Франция) +13,6 (1).
3. Антон Шипулин (Русия) +21,3 (0).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови