Елитът в биатлона смекчи тона спрямо руснаците

OFFNEWS 13 януари 2017 в 09:35 2747 1

Шефът на Международния съюз по биатлон Андерс Бесерберг

Елитните биатлонисти посмекчиха тона спрямо руснаците и вече са по-сдържани в изказванията си за искане на тотално изхвърляне на "сборная" от стартовете през сезона.

Подобни призиви не бяха рядкост, след като излезе докладът "Макларън", от чийто страници става ясно, че 31 руски биатлонисти са заподозрени в употреба на забранени вещества.

На свое извънредно заседание на 22 декември изпълнителният комитет на Международния съюз по биатлон взе решение да отстрани двама от списъка, а срещу останалите започна допълнително разследване.

Недоволни от решението, редица биатлонисти начело с Мартен Фуркад призоваха за бойкот на състезанията, но не срещнаха подкрепа от мнозинството.

"Искаме да настъпи някаква определеност по-скоро, но не трябва да притискаме федерацията да вземе прибързано решение. На всички ни е ясно, че трябва да се действа в законните рамки, за да не настъпят непоправими последствия", коментира легендата Оле-Ейнар Бьорндален.

"Щом имат нужда от време за решение, нека им го предоставим", добави и самият Фуркад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

13.01 2017 в 10:09

Подкупили са ги руснаците.Няма друго логично обяснение. След стотиците хиляди "неопровержими доказателства"... да се отметнат така от думите си... уж щяха да бойкотират състезания, уж нямаше да тръгват след даден "старт" ако на него има застанал руснак... парата прави всичко! Руснаците корумпират наред!