Елитът на сноуборда си дава среща в Банско

OFFNews 30 януари 2017 в 13:27 2807 3

Снимка sportal.bg

Световният елит в сноуборда ще се събере тази седмица в Банско за състезанията от Световната купа в паралелния гигантски слалом и спринткроса, като България ще бъде представена от трима състезатели - носителят на Световната купа в паралелните дисциплини Радослав Янков, Александра Жекова в спринткроса и Теодора Пенчева в паралелния гигантски слалом при дамите.

Очакват се общо около 200 състезатели да се включат в състезанията при мъжете и жените в двете дисциплини, сред които и олимпийските шампиони Вик Уайлд (Русия), Патриция Кумер (Швейцария), Ева Самкова (Чехия), Пиер Волтие (Франция) и Джейси-Джей Андерсън (Канада).

Организаторите от Българска федерация ски заявиха, че трасетата в Банско, които ще приемат първата Световна купа в България от състезанието по биг еър в София през 2007 година, са напълно готови и остава да бъде сложен единствено стартът. Двете състезания обещават да бъдат много атрактивни, а финалният скок в спринткроса ще бъде в рамките на 50 метра.

"Дойде времето и за Световна купа в България. Вчера се шегувахме с треньора ми, че за пръв път ще мога да посрещна световния елит като домакин и да карам пред родна публика. Обещавам да дам всичко от себе си и се надявам да зарадвам хората с успех", заяви Радослав Янков. "Има напрежение, има тръпка и няма да крия, че емоцията е доста голяма", разкри Янков и добави, че двамата със Сани Жекова разчитат на силната подкрепа на публиката.

"Организирането на състезание в две дисциплини е голям успех за нас, защото в Банско ще дойде целият световен елит в сноуборда. Има голям интерес към състезанието, което ще бъде предавано на живо по цял свят", заяви президентът на БФСки Цеко Минев.

Състезанието ще бъде предавано в цяла Европа, а също така и в страни като Русия и Китай. Организаторите заявиха, че очакват 10 000 души на Бъндеришка поляна в дните на състезанията, като входът за зрители е свободен. На 31 януари и 1 февурари състезателите ще проведат тренировки на двете писти, а на 2 февруари е квалификацията в спринткроса. Състезанието и при мъжете, и при жените е на 4 февруари. В паралелния гигантски слалом ще се проведат два старта, които са насрочени за 3 и 5 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

3

мгергов

31.01 2017 в 13:14

Не знаех за Теодара Пенчева...Успех на всички от мен! А Радо е в нечовешка форма!

12373

2

Emigirl

31.01 2017 в 12:16

Срещата е на най-високо ниво както на спортисти, така и на управляващи, затова и присъстващите зрители там ще са доказано най- верните фенове на белите спортове у нас

12284

1

Kristiano789

31.01 2017 в 10:25

Радо и Сани са номер 1. Давайте, юнаци, с вас сме