Бьорндален призна за проблеми със скоростта

OFFNews 05 февруари 2017 в 17:04 3890 1

Най-титулованият биатлонист в света Оле-Ейнар Бьорндален сподели очакванията си за предстоящото световно първенство в Хохфилцен от 9 до 19 февруари.

Знаменитият норвежец изкара деветдневен лагер в Антхолц заедно със съпругата си - беларуската звезда на биатлона Дария Домрачова, от която има дъщеря Ксения. Взискателният Бьорндален не е доволен от себе си, но е реалистично настроен преди световното.

"Направих всичко, което беше планирано. През този сезон имам проблеми със скоростта, които се опитвам да отстраня преди световното първенство. Подготвих се добре, но са ми нужни още няколко тренировки преди спринта в Хохфилцен", каза Бьорндален.

Легендата изрази и задоволството си от извънредния конгрес на Международния съюз по биатлон, който ще се проведе в Хохфилцен ден преди световното, като основната тема ще е употребата на допинг от страна на руснаците. Над 170 биатлонисти пуснаха открито писмо до международната централа с настояване този въпрос да бъде решен категорично, за да няма съмнения в резултатите.

"Ние сме за чист спорт. Неприятно е, когато чиновниците се отнасят с нас като бебета в пелени. Не можем да чакаме шест месеца, докато се вземе решение", каза още Бьорндален.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови