Авиокомпания връща пари след отмяната на стартовете в Тюмен

OFFNews 27 декември 2016 в 13:26 2592 0

Авиокомпанията Utair ще върне парите на всички, закупили си билети, за да проследят стартовете от Световната купа по биатлон в Тюмен от 9 до 12 март догодина.

Състезанието беше отменено на 22 декември на извънредно заседание на изпълкома на международния съюз по биатлон ИБУ в Мюнхен след излизането на резултатите от доклада на комисията "Макларън" на световната антидопингова агенция УАДА.

В него се разкриват мащабите на употребата на допинг в руския биатлон. Със спрени права са двама руски състезатели, а срещу 29 се провежда допълнително разследване. От Русия беше отнето и световното първенство за юноши и младежи, което също трябваше да се проведе в Тюмен.

Все още не е решено къде ще се проведе старта. Това ще стане едва в средата на януари, тъй като има доста работа за вършене.

"Трябва ни време. Ситуацията трябва да се обсъди с телевизиите, за да се направи програмата така, че да не влезе в конфликт с вече планирани излъчвания на стартове в други видове зимни спортове.

Проблем със световното първенство за юноши няма. Вече имаме няколко заявки за домакинство", коментира шефът на ИБУ Андерс Бесерберг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови