Здравното министерство с проект за стипендии за специализанти за 5,5 млн. лева

OFFNews 27 декември 2016 в 15:35 2592 0

Министерството на здравеопазването е осигурило финансиране за стипендии за специализанти за близо 5,5 млн. лева, съобщиха от ведомството. 

Средствата са по проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Той е на обща стойност 5 496 628, 40 лева, а продължителността му е до края на 2019 г. 

Проектът ще даде възможност на лица, започнали обучението си за придобиване на специалност (лекари специализанти по медицина и лекари специализанти по дентална медицина) да продължат и завършат обучението си. Това ще разшири възможностите за повишаване на знанията и уменията на здравните специалисти в страната и ще бъде предпоставка за осигуряването на повече високо квалифицирани специалисти в системата на здравеопазването, обясняват от ведомството.

Със средствата ще се предоставят стипендии и ще се заплащат такси за теоретично и практическо обучение според индивидуалния договор с всеки лекар специализант. 

Приоритетно ще бъдат включени лекари специализанти, които са били обект на подкрепа в рамките на проект „Нови възможности за лекарите в България" на Министерство на здравеопазването.

Информация за критериите за подбор на специализантите от целевата група на проекта, условията за участие в проекта, сроковете за представяне на заявления за участие, съпътстващите документи и образци на документи за кандидатстване, са публикувани на интернет страницата на Министерство на здравеопазването, в рубрика „Европейски програми", секция „Текущи проекти и програми", „Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови