Учени от цял свят обсъдиха сърдечно-съдовите проблеми на Националния конгрес по кардиология

ОFFNews 18 октомври 2016 в 15:30 1683 0

За петнадесети пореден път и тази година се проведе Националния конгрес по кардиология в България.

Събитието се състоя в Националния дворец на културата в град София, а участие в него взеха 1200 души, съобщиха организаторите.

Основната идея на конгреса е да обедини специалисти в областта на кардиологичните заболявания и да проучи пазара на новите технологични разработки в направление кардиология. Общо в четири зали бяха проведени най-интересните по темата лекции, в които се обсъдиха едни от най-честите сърдечно-съдови заболявания. Български и чуждестранни учени и инженери имаха възможност да обменят опит и да разменят контакти, с цел бъдещо сътрудничество и пионерски открития.

За студенти и желаещи да посетят събитието без да имат тази възможност, лекциите бяха заснети, а тяхното провеждане можеше да се проследи и онлайн.

Националният конгрес по кардиология бе подкрепен от присъствието и на международни професори. Специално участие в него взеха - новият президент на Световната кардиологична асоциация- професор Дейвид Ууд и вицепрезидентът на Европейското дружество на кардиолозите- професор Бела Меркели.

Изключителен интерес предизвика и нов продукт, предлаган на българския и световен пазар – иновативен, свръхмодерен софтуер, дело на БТЛ Индъстрийз, една от водещите международни компании, в разработката, производството и търговията на медицинска техника за физиотерапия, кардиология и естетична медицина. В научната програма, те се включиха със свой щанд, където демонстрираха новия си продукт. Софтуерът е предвиден за ранното диагностициране и откриване на синдрома на внезапната смърт. По данни, заболяването протича почти безсимптомно и често засяга младежи под 35-годишна възраст. Най-честият причинител за него се оказват вродени или придобити сърдечни проблеми, на които не е обърнато особено внимание.

С помощта на новия софтуер, заболяването би могло да бъде установено и при ЕКГ преглед.
Основната цел на конгреса е информационно-образователна, като акцент се поставя на новите практики и технологии, в помощ на борбата със сърдечно-съдовите заболявания. На церемонията по откриването бяха връчени награди и отличени видни професори и лекари, допринесли за прогреса на медицината, в частност кардиологията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови