Москов получава 4100 лв. заплата, убивал служителите си от работа

ОFFNews 03 юни 2016 в 17:40 10577 3

Петър Москов.

Петър Москов разкри колко пари получава на месец като заплата - 4100 лева. Това се случи след скандалното разкритие, че шефката на инспектората в Министерството на здравеопазването, Пенка Белева, получила близо 10 000 лв. заплата за месец.

В тази връзка министърът обеща в понеделник да даде пълна справка за заплатите в неговото ведомство.

"Ще имате точните данни за всичко и за всеки лев - поради каква причина е бил разходван, било за заплата, било за нещо друго. Не съм наясно колко точно и поради какви причини определен служител на Министерството дали е взел три хиляди, или четири хиляди лева. Ако за това не получа до понеделник смислен отговор и законово основание, съответно ще бъдат взети нужните мерки", каза той, цитиран от БНР.

Служителите на Министерството могат да участват в директорски бордове на болници, без да получават заплата за това.

Според "Дарик" Москов е заявил, че и той самият не подозира колко пари получават подчинените му и може много от тях да взимат 3-4 хиляди лв., например.

Той обаче донякъде обосновава високите им възнаграждения, защото в последните година и половина той ги бил "убил от бачкане".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

05.06 2016 в 20:27

“““““........Не е въпроса да ги "убива" от работа, а да вършат нещо смислено.........““““““““


Ами как да стане това бе пич, като постоянно сме горе на черешата..;)

20699

2

Новак

04.06 2016 в 08:25

Не е въпроса да ги "убива" от работа, а да вършат нещо смислено. Поне от неговата работа и от резултатите може да се съди, че получават пари за брой разпечатани листове и изписани тефтери. Файда никаква.

63994

1

Red or Dead

03.06 2016 в 17:48

““““.....убивал служителите си от работа........“““““


Няма как да не се съгласим с тази констатация, от както взе юздите, РЯЗКО се увеличи смъртност сред матрЯла и то според европейските статистики....рИформата МУ е умопомрачителна....