МЗ пое председателството на Надзора на НЗОК заради разногласия за бюджета

OFFNews 27 октомври 2016 в 18:07 3181 1

Зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков стана председател на Надзорния съвет на Здравната каса.

Шарков замени досегашния председател - зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев, като посочената причина за смяната е "разногласия по бюджета на НЗОК за следващата година в държавната квота на съвета".

Здравният министър Петър Москов коментира, че след разговори с финансовия министър Владислав Горанов са установили, че основната причина да има разногласия в държавната квота на Надзора на НЗОК е лошата координация. 

Това е разбираемо от гледна точка на това, че има екипи от различни министерства - на здравеопазването и финансите. Особено в този период от годината, когато се готви държавният бюджет, те са изключително натоварени и възможността да се координират по между си е лимитирана, подчерта Москов. 

"С абсолютната ми благодарност към Кирил Ананиев за всичко, което е свършил досега, ангажираността му като бюджетен зам.-министър на финансите изисква тежко натоварване там", допълни Москов.

Ваньо Шарков излезе от Надзора на Касата през юни, за да избегне конфликт на интереси, след като влезе в борда на болницата в Бургас. Сега обаче той вече не е част от Съвета на директорите на държавната болница в Бургас. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови