Кунева поиска отлагане на общото събрание на Медицинския университет

OFFNews 10 октомври 2016 в 15:25 3148 0

Вицеприемиeрът и министър на образованието Меглена Кунева препоръча отлагане на Общото събрание събрание на Медицинския университет.

Според нея то трябва да се проведе едва след като бъдат решени по безспорен начин всички въпроси, свързани с легитимността му.

„Произнасянето относно законосъобразността на насроченото за 11.10.2016 г. Общо събрание е в изключителната компетентност на съда и предвид важността на решенията, предвидени в дневния ред на Събранието, както и за да се гарантира тяхната законосъобразност, препоръчвам Общото събрание да се проведе едва след като бъдат решени по безспорен начин всички въпроси, свързани с легитимността му и след като бъде гарантирана законосъобразността на взетите от него решения, за да не бъде допуснат административен хаос и правна несигурност в управлението на Университета“, заявява вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева в писмо до проф. Генчо Начев, председател на Общото събрание на Медицинския университет-София и до проф. Вихра Миланова, ректор на Медицинския университет-София.

Писмото на вицепремиера е в отговор на постъпило запитване от ректора на МУ-София проф. Вихра Миланова.

„Призовавам към стриктното спазване на законите на Република България и към сътрудничество между органите на управление на висшето училище, за да бъдат осигурени всички условия за легитимно упражняване на правомощията, установени в закона, след премахването на всички пречки и съмнения, относно законосъобразното им упражняване“, казва още заместник-министър председателят на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !