Хакери свалиха сайта на Здравната каса

OFFNews 01 април 2016 в 13:27 3061 2

Хакери свалиха сайта на Здравната каса рано тази сутрин, като сайтът не е активен и в момента. 

Ръководството на касата предполага, че атаката е свързана с публикуването на Решението на Надзора на НЗОК за промените в Националния рамков договор за 2015 г., по които ще сключва индивидуалните си договори с изпълнителите на медицинска помощ касата от днес, 1 април, обявиха от НЗОК.

Представители на ДАНС вече работят по случая.

От Касата допълниха, че всички материали за промените в работата на НЗОК са достъпни на сайта на здравното министерство. Осигурени са и телефони, на които може да се получат указания и отговори на въпроси по новите правила. 

Ръководството на НЗОК е задължило и представителите на всички районни здравни каси да оказват съдействие и да отговарят на всички партньори, обърнали се към тях.

От днес влизат в сила новите цени и обеми на медицински дейности, които бяха приети с анекс към Националния рамков договор. 

Институцията ще сключва индивидуални договори с изпълнителите на медицинска помощ, които отговарят на специалните и общите условия. 

От тази година НЗОК ще може да избира с кои от кандидатите да сключи договор и с кои не, като условията се определят от Надзора на Касата.

Хакерската атака идва и на фона на протеста на личните лекари, както и на обявения национален протестен митинг на Българския лекарски съюз на 6 април. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!