Забрадена иранка ще играе волейбол в Шумен

OFFNEWS 10 януари 2017 в 14:51 4540 0

Женският отбор на ЙЕБ-Шумен реализира исторически трансфер, за който дори медиен гигант като британската BBC подготвя специален филм. 

Шуменският отбор ще може да разчита за втория полусезон на състезателката от Иран - Маедех Борхани Есфахани, пише специализираният сайт BGvolleyball.com.

Есфахани ще се превърне в първата спортистка от персийската държава, която ще се състезава професионално извън границите на родината си.

В основата на привличането на иранската волейболистка в редиците на ЙЕБ-Шумен е мениджърът Мехмед Башаран, който преди няколко години направи друг звезден трансфер, след като прати в турския Халкбанк (Анкара) звездното трио Радостин Стойчев-Матей Казийски-Османи Хуанторена. 

Маедех е висока 183 см, на 29 години и играе на поста диагонал на разпределителя. Досега се е състезавала за тима на Сармайех Банк в иранското първенство. Част е и от националния отбор на своята страна, който през 2016 г. завършва на шесто място в турнира за Азиатската купа.

Иран има силна волейболна традиция. За последно Радостин Стойчев беше спряган за национален селекционер. В клубовете редовно има играчи от България.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови