Вижте предложенията за ново туристическо лого на страната

OFFNews 15 април 2016 в 12:12 23913 34

Седем предложения ще спорят за ново туристическо лого на България. Те са избрани от жури сред общо 183 получени идеи за визия на новото лого на страната.

Обсъждането кои предложения да бъдат избрани за следващия етап на конкурса е продължело два дни.

На едно от предложенията името на нашата страна е написано с малка буква, а друго прилича на детска рисунка.

От туристическото министерство подчертават, че класираните лога отговарят на зададените технически и художествени критерии, като повечето залагат на комбинацията от картина и типография и отразяват важни за България символи.

Предстои да се проведе и жребий, в присъствието на нотариус, за определяне представителите на бранша и медиите, които ще участват в широкото жури и ще направят финалния избор на нова туристическа графична визия на България в края на април.

Победителят ще изработи т. нар. brand book с графичната концепция и изисквания за използване на графичната визия, като това ще струва 10 хил. лв.

Ето как изглеждат новите предложения за туристическото ни лого:

Журито, което е избрало предложенията, е с председател проф. Божидар Йонов (плакатно изкуство и пространствен дизайн) и членове доц. д-р Кристина Борисова (шрифт и калиграфия, НХА), Теодор Лулчев (графичен дизайн, НХА), проф. д-р Николай Младенов (плакат и визуална комуникация, НХА), проф. Георги Янков (плакат и визуална комуникация, НХА), Любен Генов (председател на СБХ), проф. Екатерина Русинова (член на СБХ и преподавател по графичен дизайн), Димитър Трайчев (член на СБХ и преподавател по графичен дизайн) и доц. д-р Стефан Серезлиев (преподавател по графичен дизайн, зам. -председател на Българската академична асоциация по комуникации).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!