Ще си сътрудничим с Черна гора в областта на туризма

OFFNews 14 декември 2016 в 14:50 20819 0

Министерският съвет утвърди подписаното през юни т. г. междуправителствено споразумение между България и Черна гора за сътрудничество в областта на туризма и прие едностранна интерпретативна декларация по чл. 10 от документа.

Документът цели да насърчи партньорството между националните туристически органи, предприятията и браншовите туристически организации от двете страни.

Предвижда се взаимно участие в международни изложения, панаири, конференции и семинари, обмен на информация в сектора, сътрудничество в обучението на човешките ресурси и размяна на учебни посещения, както и активни контакти в рамките на Световната организация по туризъм.

Приемането на едностранната интерпретативна декларация по чл. 10 от Споразумението е в следствие на това, че с подписването му се прекратява действието на Спогодбата между правителството на Република България и съюзното правителство на Съюзна република Югославия за сътрудничество в областта на туризма от 1997 г., която обаче ще остане в действие в отношенията между България и Сърбия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови