Николина Ангелкова: ГЕРБ е единствената партия, която обръща внимание на туризма

OFFNews 19 март 2017 в 20:07 6204 2

ГЕРБ е единствената партия, която обръща внимание на туризма. В нашата програма има отделна секторна политика "Туризъм", прегледах политичeските програми на нашите опоненти, но никъде не видях да се споменава туризъм. Това каза Николина Ангелкова, министър на туризма в кабинета на Бойко Борисов по време на регионална кръгла маса на тема "Туризъм", която се проведе в Гоце Делчев.

Тя подчерта, че предвид проблема с липсата на кадри в тази сфера в програмата на ГЕРБ се предвижда създаването на специален център за квалификация към Министерството на туризма, където необходимите професии за сектора могат да се квалифицират по примера на Испания, Франция, Португалия. 

„При нов мандат ГЕРБ залага и създаването на специална програма за туристическа инфраструктура, позволяваща социализацията на туристическите атракции, за които не може да се ползва финансиране от друго място”, каза още Ангелкова, която е водач на листата на ГЕРБ в София област.

Според нея в управленската програма на партията й има надграждане по посока превръщането на България в привлекателна туристическа дестинация през четирита сезона.

„В региона на Гоце Делчев, особено в село Огняново, въобще в цялата Благоевградска област има огромен потенциал за развитието на СПА и балнеотуризма, заради богатството от минерални извори. Чрез програмата за управление на минералните води могат да се оползотворяват тези ресурси”, коментира Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови