Над 150 предложения за ново туристическо лого на страната

OFFNews 05 април 2016 в 15:49 5392 4

Над 150 са предложения са получени в Министерството на туризма за конкурса за ново туристическо лого на страната. 

Крайният срок изтече тази нощ, като до последно пристигаха нови графични визии, съобщиха от ведомството. До този момент са обработени 134 предложения, те се се допускат до оценка. 

След окончателна обработка на данните ще се премине към следващия етап от конкурса – подбор на къса листа от визиите от деветчленно жури от професионалисти в областта на графичния дизайн и художественото изкуство. Журито е с председател проф. Божидар Йонов и членове доц. д-р Кристина Борисова (шрифт и калиграфия, НХА), Теодор Лулчев (графичен дизайн, НХА), проф. д-р Николай Младенов (рекламно-информационна дейност, НХА), проф. Георги Янков (плакат и визуална комуникация, НХА), Любен Генов (председател на СБХ), проф. Екатерина Русинова (член на СБХ и преподавател по графичен дизайн), Димитър Трайчев (член на СБХ и преподавател по графичен дизайн) и доц. д-р Стефан Серезлиев (преподавател по графичен дизайн, зам. -председател на Българската академична асоциация по комуникации). Те ще имат за задача да разгледат получените проекти и да класират най-добрите от тях за следващия етап на конкурса.

Професионалното жури ще следи както за спазване на зададените технически параметри, така и за яснотата на изображението и идейната му свързаност с наложеното рекламно послание на България “Открий и сподели” (A Discovery to Share). Одобрените от професионалистите предложения ще бъдат публично оповестени в средата на април, когато в рамките на една седмица българската общественост ще може да се запознае и да коментира финалния подбор от кандидатури.

Новото туристическо лого на страната трябва да стане известно в началото на месец май след тайно гласуване на широко жури от до 15 души– представители на бизнеса, медии (радио, телевизия, онлайн, печат), маркетинг и комуникационни специалисти ще изберат финалната визия от подбраните от професионалното жури проекти. Кандидатурите на медиите и бизнеса ще бъдат избрани чрез жребий пред нотариус. До момента много от големите туристически предприемачи и сдружения са подали предложения за участие в широкото жури. Получени са и кандидатури от Българската асоциация по маркетинг, Българската асоциация на комуникационните агенции и Българската асоциация на ПР агенциите, както и от медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови