На разходка до "братски" Непал

OFFNews 30 март 2016 в 17:40 5710 0

Както много други, Симеон и Венета търсят място за следващата си екскурзия. Те обаче не се задоволяват с типичните дестинации. Като запален парапланерист Симеон иска да лети на нови места, а приятелката му цели да се отдалечи възможно най-много от познатото. Така стигат до идеята да "отскочат" до Непал.

Пътят до хималайската страна е повече от сложен. Първо на българите се налага да отидат до съседна Турция, откъдето следват полети до Обединените арабски емирства, а след това и до стара на същинското приключение - непалската столица Катманду. Следва сблъсъкът с местния транспорт и многочасово пътуване към град Покхара, на около 150 километра от Катманду. Това е и началото на поредица от изпълнени с позитивни емоции дни.



При първа възможност Симеон се издига в облаците над Хималайската верига. За щастие на четящите в пътеписа си той не спестява невероятни снимки на азиатската страна от птичи поглед. По време на прекарания в далечната държава месец българите стават свидетели на чудатостите на различната култура, обикалят из страната с мотор и напълно обяснимо не пропускат възможността за разходка из красивата местна природа. 

Целия пътепис " НЕПАЛ - един месец не стига ..." с още много снимки можете да намерите ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови