Министерство на туризма дава 1.8 млн. лв. за обиколки на чужди журналисти у нас

OFFNews 28 юни 2016 в 14:08 12276 6

Крепостната стена във Велико Търново.

1,8 милиона лева ще даде Министерство на туризма за обиколки на чужди туристи из България с цел да рекламират страната ни по света.

Днес от ведомството откриха процедура за възлагане на обществена поръчка за избиране на фирмите-изпълнители. Поръчката е разделенa на 13 обособени позиции, като за всяка от тях ще могат да кандидатстват различни изпълнители, които ще имат ангажимент да осигурят представители на медиите от авторитетни издания от посочените в обхвата на поръчката държави.

Очаква се повече от 420 чуждестранни журналисти да посетят България в рамките на журналистическите турове. Предвижда се в България да дойдат представители на печатни и електронни медии и блогъри със специализирани туристически рубрики или предавания.

Туровете са общо 60 и ще включат представители на водещи медии от над 50 важни за страната ни пазари. Сред тях са Великобритания, Ирландия, Франция, Скандинавските държави, Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Германия, Австрия, Чехия, Полша, Словакия, Словения, Унгария, Италия, Испания, Португалия, Румъния, Турция, Гърция , Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Сърбия, Китай, Япония, Индия, Израел, и др. Данните на официалната статистика показват, че за миналата година от тези страни в България са били над 6,5 милиона туристи.

Основната цел на туровете е да се рекламира страната чрез чуждите медии. Журналистите ще обиколят зимните и летните курорти и малките селца с културен и селски туризъм, културните паметници, ще видят занаяти и обичаи. Туровете на чуждите журналисти са част от Годишната стратегия за реклама на страната ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12086

6

ЧОРБА ОТ ФАСОВЕ СЪС СЛЪНЧОГЛЕДОВИ ЛЮСПИ В БЕТОН

ТЕ ТОВА Е ВУЛГАРИСТАНСКОТО "ЧЕРНОМОРИЕ" С ПИРАТСКИ КОРАБ НА ХОРИЗОНТА ПОД НАТОВСКИ БАЙРАК (НЕРДЕ АТЛАНТИКА, БЕ)

ТИЯ СРЕДСТВА ВМЕСТО ЗА ДАРМОЕДИ МОЖЕ ДА СВЪРШАТ ПОЛЕЗНА РАБОТА ЗА ИНФРАСТРУКТУРАТА

12086

5

Ай-ай-ай!
Что ли еще будет, ай-ай-ай!
Какая прелесть!
Накрая ша раздават употребените екс***зоводки БЛОНДИНКИ на по-първите посетители, да си ги водят в емиратите да си подобрят расата от кривокраки ханъми.
ТЯ ТАА КАЛИНКА НАИСТИНА К'ВО СИ ВЪОБРАЗЯВА, ЧЕ НИЙ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ДАНЪКОПЛАТкИТЕ И ДАНЪКОПЛАТЧЕТАТА ША Й СНАСЯМЕ ДА СИ КАНИ СЕКСУАЛНИТЕ ОРТАЦИ НА ГЮВЕЧ ЧРЕЗ "ЕДНИ ФИРМИ" "ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧ...КАКВО???"

"Министерство на туризма дава 1.8 млн. лв. за обиколки на чужди журналисти... " ДАВА ЛИ? Откъде ги 'зимаш, ма, и КОМУ ША ДАВАШ? ОТИ? Чрез АКАДЕМИК БожоДим ли отново? РЕЖИМЪТ БоБо2 съвсем превъртя!

13709

4

Маргарит

28.06 2016 в 14:48

Тази калинка има ли приемно време, че и аз да се запиша за тези екскурзии?
Обещавам добросъвестно после да рекламирам България!


Апропо, ако не съм в далаверата, може ли да попитам как ще контролират после кой как е допринесъл за рекламата на морския ни нужник?

15256

2

mendi

28.06 2016 в 14:33

Аз като си избитам къде да отида на почивка въобще не гледам какво пише по разни вестници и списания ами търся мнения от първа ръка, а в инернет такива има колкото щеш!
1,8 мил за какво? За някакви напудрени платени статии дето и дете в 8-ми калс няма да им се върже...?
Като се замисля ако ми дадете 300 - 400 лева ще напиша че слънчака е остров на спокойствието и най подходящото място за почивка на семейства или детски лагери! Срещу още 100 лева на месец ще го раздухвам из чуждите форуми до където ми стигне нета.
Нищо че си го знаем как е :)