Мексико – загадките на маите

OFFNews 01 април 2016 в 18:33 7942 0

Снимка Станислав Бояджиев

Отново обзет от страстта да пътува далеч, както той самият казва, Станислав Бояджиев решава да се запъти на запад. Целта му е полуостров Юкатан, където се надява да се докосне до загадъчната култура на маите и древния град Чичен Ица. Пренареждайки набързо плановете си, седмица по-късно той се озовава на полет към Амстердам, а впоследствие и в многомилионния Мексико Сити.

Следва потапяне в местната култура, но не съвсем без посока. Вземайки си поука от предишни неуспехи, този път Станислав е поверил организацията на цялото пътуване в ръцете на познат туроператор. Това му позволява да се наслаждава почти безгрижно на голямото приключение.


Заедно с групата си, българинът посещава изпълнени с пъстри цветове и многовековни традиции населени места, пропити с история руини и изумително красивата мексиканска природа. В своя пътепис той преплита любопитството и изненадата от непознатото, присъщи на един турист, с доста подробни, но същевременно увлекателни детайли от мексиканската история, които позволяват на читателя да разбере още по-добре това иначе недотам познато място на света. 

Целия пътепис на Станислав Бояджиев можете да прочетете ТУК.




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!