Коледата невъзможна за 580 клиенти на "Алфатур"

OFFNews 14 декември 2016 в 08:29 25416 1

Към момента знаем, че 580 души няма да могат да пътуват с "Алфатур" за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, тъй като фирмата обяви несъстоятелност. Това съобщи в "Здравей, България" министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Алфатур" има валидна застраховка в размер на 1,4 милиона лева и е достатъчна, за да покрие всички претенции на хората, които към момента са закупили пакети от туристическата фирма. До 15 дни от представяне на подписан договор с "Алфатур" и документи за извършено плащане, застрахователят е длъжен да възстанови парите на хората", обясни Ангелкова.

"Застрахователната фирма ни увери, че максимално бързо ще възстановява средствата на хората, които предоставят нужните докуменит. Обсъждахме и идеята хората, които искат все пак да пътуват, да могат да го направят с друг туроператор, на който "Алфатур" е бил турагент", уточни министърът на туризма.

"Имаме много коректен ход на застрахователя, който много добре постъпва и спазва закона. Туроператорът също спазва закона", коментира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

1

mendi

14.12 2016 в 10:02

Е чак пък "коледата невъзможна"...
Нищо не пречи да си празнуват у дома а после да си приберат парите които са предплатили за екскурзия до някоя страна където Коледа въобще не е празник :)