Коя си мислите, че е туристическа забележителност №1 у нас? (карта)

OFFNews 28 декември 2016 в 09:03 42564 1

Сайтът mentalfloss публикува изключително любопитна карта на света, на която са отбелязани най-популярните туристически забележителности във всяка държава на база на данните на Thomson Vacations и TripAdvisor.

Определено картата може да е полезна и на двата основни типа туристи - тези, които искат да посетят най-известните места по света, така и на тези, които бягат като дявол от тямян от тълпите с раници и фотоапаратчета.

На картата туристическите атракции са разделени на четири групи - исторически (като Великата китайска стена), природни (Ниагарския водопад в Канада), религиозни ("Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв", Санкт Петербург, Русия и отколишни туристически забележителности ("Сентрал парк" в Ню Йорк - най-популярната забележителност в САЩ).

За България резултатът е доста изненадващ и едва ли мнозина нашенци биха дали подобен отговор. На първо място не е нито катедралата "Свети Александър Невски", нито амфитеатъра в Пловдив, нито крепостта Царевец във Велико Търново, нито Долината на розите. Национален шампион сред чуждестранните туристи е град Несебър, който е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Картата в голям размер може да отворите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

28.12 2016 в 14:26

Несебър, старият град е наистина уникален.Също и Копривщица.
Би било странно туристическа забележителност №1 у нас да е катедралата "Свети Александър Невски".Туристите са виждали много по-впечатляващи катедрали в западна Европа.
Радостно е, че не е недоразумението Слънчев бряг! :)