Как да не помрачите почивката си на море?

OFFNews 27 юли 2016 в 14:54 23708 1

Предстои ви да организирате морската си почивка и вече тръпнете в очакване, но бъдете предвидливи, за да бъде тя неповторима и безпроблемна.

Вече нямате търпение да заминете на море, но следвайте тези съвети, защото те ще ви гарантират, че нищо не е в състояние да я помрачи. Ако сте подготвени за ситуации, за които сега не подозирате, обхванати от еуфория, то вие наистина ще се насладите пълноценно на ваканцията си.

Първата ви задача е мястото

Ще ви подскажем, че курорти като „Златни пясъци“ – един от трите големи и най-стари по Черноморието, не лежат на отминала слава. Офертите са примамливи, както за семейните двойки, така и за младите търсачи на забавления. По-спокойно е да избереш такъв вариант, отколкото да те настанят в някое селце, където рисковете по отношение на обслужване, качество на консумираните напитки и ястия са сериозни.

Хотел „Еделвайс“ е сред обектите с отлични отзиви от гостите в комплекса. И макар да е изключително уютен, разположен в близост до резервата и с невероятна панорама към морето, цените не са за богоизбрани. Благодарение на сайта grupovo.bg, пакетите са още по-достъпни за всеки от нас – проверете сами и се възползвайте от евтиното море непременно!

Чревни инфекции

Децата са податливи на тях, затова внимавайте основно къде се храните. Не посещавайте заведения със съмнителна кухня. Важна е и профилактиката. Вземете укрепващи имунитета средства, мийте редовно ръчичките им, пийте бутилирана вода.

Пътуване

Ако сте с автомобил, трябва да сте сигурни, че е напълно изправен и снабден с всичко необходимо за движението му.

Проверете и документите си. Подредете багажа старателно и не тръгвайте в последния момент. Изберете време, което не е нито много хладно, нито много горещо. Ако пътят е дълъг, правете почивки, особено ако сте с малки деца.

Харчовете

Бюджетът е планиран предварително и сме наясно колко ще си позволим да пръснем за ресторанти, дискотеки, детски занимания, алкохол и вкусни деликатеси и други глезотии. Ако искаме да спестим, ще трябва да дебнем хепи ауър – часовете с намаления за коктейли или мезета. Или ще предпочетем ол инклузив почивка.

Пазете кожата от слънцето

Зажаднели сте за слънце, но не си позволявайте да изгорите. Традиционните съвети гласят да се препичате по малко, за да се адаптира кожата ви, да се мажете с висок фактор, да имате чадър и шапка, като имате предвид, че дори и на сянка се хваща тен.

Комари

Има райони, където комарите са напаст. Още сега пуснете в багажа флакон с репелент. Някои взимат със себе си и машинки, предпазващи от насекоми.

При дъжд

Не искаме да ви разочароваме, но и този сценарий е възможен. Имате няколко избора:

Наспете се добре – кога иначе ще ви се падне?!

Свършете някоя работа, ако си носите лаптопа.

Посетете местни забележителности.

Отдайте се на творчество, ако ви бива в това – може да си направите гердан или сувенир от миди.

Посетете спа центъра.

Ако и това не помага – вървете право в бара!

Рекламна публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови