Изплащат 720 000 лв. след фалита на "Алфатур"

OFFNews 13 декември 2016 в 20:33 23728 0

Снимка БГНЕС

Около 720 000 лева претенции след фалита на "Алфатур". Това стана ясно след срещата на министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова след среща с директора на застрахователното дружество "Евроинс", което покрива застраховката на "Алфатур" и Комисията за защита на потребителите. 

„Застрахователната полица на туроператора е абсолютно валидна и има достатъчно застрахователна сума, която да покрие всички претенции на потребителите, които са закупили туристически пакети“, обясни Ангелкова, цитирана от "Фокус".

Към момента има около 280 договора, които представляват 580 туристи. Това са около 720 000 лева претенции, които ще бъдат изплатени на всички туристи, закупили пакети от фалиралата "Алфатур". 

Ако туристите искат да осъществят пътуването си, могат да го направят чрез друг туроператор на същите условия, същата цена и същото качество, коментира Ангелкова. 

На срещата е бил поканен и представител на "Алфатур", който обаче не се е отзовал. Насрочена е нова среща за утре. Тогава ще стане ясно и дали има българи, закупили пакети от "Алфатур", които в чужбина в момента, и какъв е рискът за тях и ваканцията им. 

Ангелкова изрази надежда, че негативният имидж след фалита на компанията ще бъде краткотраен и това ще се доведе до по-голямо внимание и засилване на контрола от страна на самите туроператори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови