И тази година събират пари за паркиране край Силистар

OFFNews - Бургас 16 юни 2016 в 16:42 13026 3

Снимка bTV

Паркирането край плаж „Силистар“ и събирането на пари за тази дейност е законно, категорични са от община Царево. И през тази година в района се таксуват коли на плажуващи до една от най-хубавите ивици по Черноморието.

От местната администрация са изпратили проверка през уикенда и не са констатирани нарушения. Кметът на Царево, Георги Лапчев, поясни, че импровизираният паркинг попада в два частни имота. Фирмата имала разрешение от РИОСВ – Бургас да осигурява временен престой на автомобили.

Достъпът до плажа е свободен за пешеходци и автомобили, но не може да се осигури паркиране за всички, коментира кметът Лапчев:

„За съжаление, всички имоти там са частни. Единственото общинско и държавно място е един тесен път. Нищо друго не можем да отворим като подстъпи, освен него. Но това не означава, че всички трябва да отидат с автомобилите си и да го задръстят.“

Няма сложени бариери, е констатирала проверката на община Царево.

Паркирането в частния имот струва 5 лв/12 ч., информира bTV.

„По средата се влиза в частни земи, за които събират такса за паркиране. Но извън тези частни земи, може да се паркира абсолютно безплатно", обяснява пред телевизията Боян Монев, който е стопанисва плажа „Силистар”.

Ивилин Атанасов, управител на фирмата, която събира таксите, допълва, че зоната на частния имот е маркирана.

„Не знам в случая дали са общински тези органи, които събират таксата или са просто действия на определени дерибеи, това не знам дали знаете, това е поляната на тъста на г-н Йордан Цонев”, смята туристът Младен Василев.

Два подобни случая имаше през миналата година до плаж Силистар. При единият се стигна и до бой между служители на импровизиран паркинг и туристи. Във вторият случай собственикът на частен терен в района постави и ограда, която бе премахната от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

16.06 2016 в 18:16

Как 1997,8,9 можеше да се паркира от ляво на плажа в гората, а след това преградиха пътя с дървета и сега трябва да се паркира в дясно в частни имоти?Изрязаха цяла горичка за да си направят паркинг и да дрънчат пари!
Това безобразие е с "любезното" бездействие на община и полиция!

Силистар вече за нищо не става!Свинщина и произвол!

Затова едни пари, вместо да останат в България, отиват в Гърция, Турция, Албания и се увеличават с всяка поредна простотия и безотговорност на институциите ни.