Хотелиерите пишат на МВР заради мерките в „Слънчев бряг“

OFFNews - Бургас 09 юли 2016 в 17:25 15429 1

Снимка БГНЕС

Снимката е илюстративна

Най-голямата браншова организация в „Слънчев бряг“ – Съюзът на собствениците, ще изпрати декларация до три министерства (на вътрешните работи, на финансите и на туризма) за проверките в курорта.

Не сме против проверките, а срещу начина, по който се правят, заяви председателят на УС на Съюза Елена Иванова. Според някои от хотелиерите, мерките са пресилени. Техни автомобили са спирани на полицейските КПП по няколко пъти. Бизнесмените приветстват по-силното присъствие на МВР и на други проверяващи институции, но не одобряват начина, по който се правят проверките.

Първо – те не се правят за всички. Под обектива на НАП и на всички други структури, не попада точно сивата част. Страшно много сергии, които са незаконни – никой не ги проверява. Апартаментите – никой не ги проверява. Отново хотелите са обект на ревизии, ежедневни и еженощни. Не възразяваме, само че искаме да бъде за всички. Второто – показността. Искаме да има полиция, но нека тя да бъде по-дискретна. Не може да бъдат с жилетки, с автомати, въоръжени до зъби, защото няма кого да хванат, това не е нужно. Това се наблюдава от туристите и все едно сме някакъв военен лагер тук“, смята Елена Иванова.

От чуждите туристи няма постъпили оплаквания, защото визираните полицаи са извън курорта и не правят такова впечатление. Има, обаче, отлив от българи, които посещават комплекса за уикенд – туризъм, признава Елена Иванова.

Няма ги българските туристи с луксозните автомобили“, подчертава тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12584

1

сдг

09.07 2016 в 17:41

Българските туристи са в Гърция и Турция,защото там им правят много добри оферти.
А туристите предполагам са по спокойни,като виждат полицаите,защото се сещат за терористичните атентати!