Герджиков: 2016 г. беше изключително плодотворна за българския туризъм

Йоанна Димитрова 15 февруари 2017 в 17:55 13647 1

„Туризмът е уникален бизнес, тъй като е насочен към хората. Чрез него взаимно можем да опознаваме чужди страни и култури и да бъдем гостоприемни домакини”, заяви служебният премиер Огнян Герджиков нa откриването на 34-ата Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО в Интер Експо център-София. 

„Последната година беше изключително плодотворна за българския туризъм. Над 8 милиона чуждестранни туристи са посетили България, донасяйки 6 милиарда лева приходи. Това е благодарение на невероятната ни природа и климат. И на това, че знаем как да оползотворим тези дадености”, добави служебният премиер.

Събитието бе официално открито от служебния министър на туризма Стела Балтова. Тя заяви, че това е най-успешното изложение досега.

„Туризмът има най-силно въздействие върху всички останали сектори в България и има потенциала да даде най-висок ръст в брутния вътрешен продукт. Горда съм, че изложението успя да събере представители на над 25 държави! Днес беше един успешен бизнес ден, а другите два дни ще бъдат още по-продуктивни”, заяви министър Балтова.

Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“ ще се проведе от 15 до 17 февруари под патронажа на Министерството на туризма. Партньори са Столична община, Българската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация/БХРА/, Българската асоциация на туристическите агенции/БАТА/, Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти/АБТТА/, Сдружение Туризъм и Софийски туристически район.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови