Ангелкова спря концесията на два плажа

OFFNews 25 ноември 2016 в 10:24 20155 1

Снимка БГНЕС

Плаж "Слънчев бряг-север" е с прекратен договор преди два дни от контролната комисия, обяви министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова. Прекратена е концесията и на плаж "Несебър-юг" заради нарушения от страна на концесионерите.

Очаква се 5% ръст на зимния туризъм. Най-много заявки има от Великобритания, от Германия, от Русия, от Израел имаме заявки за полети, така че зимният сезон се очертава успешен, отбеляза Ангелкова в ефира на БНТ.

Недоволството спрямо качеството на туристическия продукт е в пъти по-малко от доволните от него у нас, подчерта Ангелкова. По думите на й с промените в Закона за туризма, които са финализирани, е предвидено да се създаде туристически инспекторат, който има за цел точно да следи за контрола и некоректното предлагане на туристическата услуга, именно по искане на бранша.

По отношение на летния сезон установихме базови цени за чадъри и шезлонги от 3, 4, 5 лв. в зависимост от мястото на плажа, каза Ангелкова. Разбира се, тази промяна ще се установи по-ясно, когато се осъществи сливането на плажовете, допълни още министърът на туризма в оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови