Уволнен заради Винъс коментатор съди ESPN

OFFNews 16 февруари 2017 в 12:17 2656 2

Уволненият тенис коментатор Дъг Адлър съди медийния гигант ESPN седмици, след като беше освободен от работа заради реплика по отношение на Винъс Уилямс. 

Според мнозина Адлър е нарекъл Винъс "горила" (gorilla). Той от своя страна твърди, че използвана от него дума е guerilla. Терминът guerilla tennis е бил вече използван по време на съперничеството между Андре Агаси и Пийт Сампрас и под него се разбира агресивен стил на игра и яростно съперничество.

Коментаторът поиска всичко да се реши от Темида, след като във вторник подаде документите си във Върховния съд на Лос Анжелис.

"Аз коментирах тенис. Единственото, което коментирам по време на мач са тактика и стратегия. Не ме интересува чак толкова кой играе - мъж, жена или дете.

Това няма значение, аз говорех само за термините, с които се играе. Термините са "минаване на мрежата", "разпиляване по корта", но не искаш да казваш едно и също нещо всеки път, затова ползваш алтернативи за да опишеш по други начини играта", каза коментаторът.

"Вярвам, че всички разбраха напълно какво имах предвид, шефовете ми разбраха какво исках да кажа и мисля, че просто така се стекоха обстоятелствата. Все пак аз не съм голямо име като Джон Макенроу.

В общи линии аз съм заменим и думата, която ползвах може да се тълкува по много различни варианти. В крайна сметка хората избраха лошия смисъл. Да ме смятат за расист ми причини емоционален дискомфорт", добави още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови