Трима българи с "уайлд кард" за тенис турнира в София

Александра Маркарян 01 февруари 2017 в 12:47 2930 0

Пол Макнами с Адриан Андреев и   Александър Лазаров.
Пол Макнами с Адриан Андреев и Александър Лазаров.

Трима българи получават покани (wild card) за участие в тенис турнира Garanti Koza Sofia Open, който започва в неделя в зала "Арена Армеец" в София, съобщиха организаторите му на пресконференция днес.

С покани за основната схема ще се включат националите за купа "Дейвис" на България Димитър Кузманов, Александър Лазаров (19 г.), както и Джем Илкел (21 г.) от Турция.

За квалификациите на турнира от категорията ATP 250 покани получават 15-годишният Адриан Андреев, който тренира в Париж, и 19-годишният Сарп Агaбигун от Турция.

Българските тенисисти благодариха на организаторите за дадения им шанс.

"Много благодаря, че повярвахте в мен. Ще дам всичко от себе си", каза Александър.

"Надявам се да бъде хубав, равностоен мач, а защо не и да спечеля. С когото и да играя, ще бъде страхотно", обеща Адриан и все пак каза, че ако има възможност да избира, би играл срещу звездата на турнира - Григор Димитров.

„Решихме да наблегнем на младите играчи, когато определяхме кого да поканим. В допълнение към най-добрите български таланти, зрителите ще могат да видят Джем Илкел, който е националите за Купа „Дейвис“ на Турция вече трета година и се издига в ракглистата на ATP. Сарп Агaбигюн е друг млад играч, който е на път да влезе в ATP тура, и има страхотен удар“, каза пък турнирният директор Пол Макнами.

Garanti Koza Sofia Open 2017 ще се проведе от 5 до 12 февруари 2017 г. в „Арена Армеец“. Цените на „Горещия билет” за най-голямото спортно събитие в София започват от 10 лв. и се продават в мрежата на Eventim. Деца и пенсионери ползват 50% отстъпка в първите пет дни на турнира и 25% за останалите три. Билетите за 11 февруари, събота, и 12 февруари, неделя, са почти разпродадени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови