Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Треньорът на Григор Димитров разкри трите му оръжия

OFFNews 22 януари 2017 в 17:07 9399 1

Със сигурност треньорът Дани Валверду от Венецуела е ключът към успешния сезон на Григор Димитров през 2016 г.  Българинът се върна в Топ 20 на АТР, а само шест месеца преди това бе около Топ 40. Валверду се превърна в любим събеседник за медии и репортери. Той даде интервю пред френския "Екип".

„Григор е неуморим в работата. Откакто сме заедно, той вложи много от себе си в занятията. Много съм доволен от начина, по който възприема всичко. Няма нужда да го карам да прави каквото и да е. Той разбира, че ако сложим всичко на масата, резултатите ще дойдат по-лесно.

Той е някой, който стигна до Топ 10 въпреки огромните очаквания. Вероятно не направи всичко, което трябваше, за да успее. Това е по-трудната част. То е част от обучението му. Имал съм шанса да работя с Мъри и Бердих, които със сигурност са сред играчите, които са най-големите работохолици в Тура.

Знам какъв професионалист трябва да бъдеш, за да стигнеш върха и мога да предам познанието си на Григор. Той приема много и слуша много“, каза за в. „Л‘Екип“ треньорът на българина.

Според него хасковлията има в арсенала си три много силни оръжия: сервисът, форхендът и работата с крака. „Ако успеем да докараме до максимум тези елементи във всеки момент, той може да е опасен за всеки с агресивната си игра. Плюс способността му да се движи, а и играе много добре в защита. С тези неща наистина е много успешен“, каза още Велверду.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews