Специалистите: Най-добрият мач на турнира

Привилигерован съм да го коментирам, след него съм горд да се нарека тенисист, заяви Джон Макенроу

Александра Маркарян 27 януари 2017 в 16:16 71617 1

Снимка Ben Solomon/Tennis Australia

Григор Димитров срещу Рафаел Надал в 1/2-финалния им мач на Откритото първенство на Австралия.

"Най-добрият мач. Направо съм без думи. Това не се случва често."

Това бе коментарът на Джон Макенроу за "Гейм, сет и Матс" след полуфиналния мач между Григор Димитров и Рафаел Надал на Откритото първенство на Австралия, който след близо петчасова драматична битка на корта изпрати 30-годишния испанец на финал. Там неговият съперник ще бъде друга легенда в тениса - Роджър Федерер.

"Това беше невероятно удоволствие. Един от много малкото мачове, които съм коментирал с изключително удоволствие. Удивителна изненада", заяви Макенроу.

Джон Макенроу

"Не очаквахме, че Надал ще играе така интензивно в продължение на 5 часа. Григор изглеждаше победител - 40:15 в петия сет, не знам как Надал оцеля физически", допълни Матс Виландер.

И тримата в коментарното студио на Евроспорт - Виландер, Макенроу и Барбара Шет, бяха категорични - мачът беше изключителен.

У Григор ми хареса това, че той даде воля на емоциите си. В миналото беше интровертен, а този път игра интензивно като Надал и публиката застана на негова страна и го уважаваше, каза още Макенроу, а Виландер призна, че няколко пъти по време на мача е бил убеден, че Григор е победителят.

"Въпрос на воля, на физика, на желание, на съпротива, на борба. Невероятен мач, аз съм късметлия."

След този мач мога да кажа, че за мен е привилегия да се нарека тенисист, заяви Макенроу, а Виландер допълни, че защитата на Григор е била най-добрата от всички, които е видял по време на турнира.

Ще се радвам да видя Григор да спечели титла от Шлема колкото се може по-бързо - искам да видя новото лице на тениса да побеждава, докато сегашните топ играчи са още в тениса, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови