Раонич или Надал: Има ли значение, да сте виждали лесен полуфинал?

OFFNews 25 януари 2017 в 16:06 5307 0

Снимка Ben Solomon/Tennis Australia

Кого предпочита Григор Димитров за съперник - Милош Раонич, срещу когото има три победи, или Рафаел Надал, срещу когото има една от 8 мача? Няма значение, отговори Григор Димитров на пресконференцията след победата си на 1/4-финала на Australian Open срещу Давид Гофен днес, преди да е разбрал, че негов съперник ще бъде Надал.

"Играя и това не ме интересува особено. Няма преки пътища към спечелването на Шлем. Кога сте виждали лесен полуфинал? Трябва да си го изработиш. Срещу когото и да играя, трябва да се бия, трябва да бъда готов", заяви Димитров и допълни: "Мисля, че имам инструментите, за да се придвижа напред, работата ми не е приключила. Очаквам мача в петък, мисля, че съм готов. Мисля, че съм готов да извървя пътя. Достатъчно уверен съм, за да кажа, че се чувствам добре физически и като цяло на корта. С всеки мач се чувствам по-добре и по-добре".

25-годишният българин показа, че е бил изненадан от бързата си победа в три сета над Давид Гофен. Не мислех, че ще е така - знаех, че Давид ще се бори до края, сподели Григор и допълни, че първият сет е бил малко по-труден за него, след което е почувствал, че вече контролира мача.

На въпрос имаше ли повратен момент - причина след спада в средата на миналата година нивото му рязко да се повиши, Григор отговори с категорично "Не".

"Не, не мисля така. Не мисля, че е имало един определен момент, благодарение на който да кажа: "О, сега отново започвам да играя добре", заяви Григор и отново благодари на екипа си, като не пропусна да отбележи силната подкрепа на семейството си.

В края на пресконференцията журналист попита Григор Димитров дали е популярен в България и дали телевизиите у нас излъчват мачовете му. Въпросите, които на родна почва вероятно биха предизвикали насмешка, бяха зададени съвсем сериозно.

"Преди години, когато Горан Иванишевич започна да печели, някои от старите хърватски медии започнаха да се появяват на турнирите от Шлема. Нещо променя ли се с българските медии? Повече хора ли следят изявите Ви", попита журналист. Не съм видял голяма промяна, но кой знае, отговори Димитров, но журналистът продължи да настоява с директен въпрос дали телевизиите у нас излъчват мачовете му. Да излъчват ги, когато играя на по-големите кортове, отговори Григор и с това съмнението вероятно се разсея, защото този тип въпроси престанаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови