Пол Макнами: Защо от турнира в София да не излезе бъдещ номер 1 в тениса?

OFFNEWS 08 декември 2016 в 13:01 2078 0

Снимка tennis24.bg

Директорът на второто издание на турнира от веригата на АТП Garanti Koza Sofia Open с награден фонд най-малко 463 520 евро Пол Макнами изрази очакванията си, че от надпреварата, която ще се проведе между 5 и 12 февруари догодина може да излезе бъдещият номер едно в световния тенис.

Според него шансове за това има, тъй като дългогодишните лидери Рафаел Надал, Роджър Федерер и дори Новак Джокович вече не са същите.

"Публиката започва да се вълнува от други имена - Доминик Тийм, Давид Гофен, Милош Раонич, Кей Нишикори, Григор Димитров. Това е съвсем нормално. Най-важното обаче е да покажем на Григор, че София има уважението на тенис общността.

Да му покажем, че този турнир има място в календара и да го накараме да се гордее. Ако се получи, е много по-вероятно да иска участва и в следващите издания", коментира Макнами.

Според него своеобразният център на тениса в света в момента е Европа, а Балканите имат свое особено място в него.

"Достатъчно е да спомена имена като Григор Димитров, Новак Джокович, Ана Иванович, Йелена Янкович, Виктор Троицки, Симона Халеп - наистина впечатляваща концентрация на талант на едно място", добави австралиецът, който има 30-годишен опит като директор на турнира за смесени двойки "Хопман Къп" и е бил 25 години изпълнителен директор на Откритото първенство на Австралия. Той е наясно, че един турнир става успешен, когато има ентусиазъм в широката публика, а не в т. нар. тенис фанатици.

"Първата година организирахме добър турнир. Сега целта да е да го превърнем в събитие - най-голямото за годината в София", амбициран е австралиецът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови