Пиронкова не е бременна, цели се в топ 50

Димитър Андреев 07 ноември 2016 в 14:40 5020 0

Завръщане в топ 50 на света е целта пред първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова, която опроверга спекулациите, че е бременна. Те се появиха заради дългото й отсъствие от корта през втората половина на 2016 г.

Тя завършва 2016 г. като номер 66, което със седем места надолу спрямо предходната 2015-а. Пиронкова се завърна от екзотична ваканция и вече стартира подготовката си за новия сезон във фитнеса.

"За мен е важно да играя добре, а в тази година на определени турнири показах най-добрия ти тенис. Показвам зрялост, но има още много неща, които трябва да подобря. Вече 12-13 години играя срещу най-добрите. Догодина започвам с желание да подобрявам играта си, пък ръстът в ранглистата ще дойде от само себе си.

Трябва да се обърне сериозно внимание и на останалите ни състезателки, защото никога досега не сме имали толкова тенисистки в топ 200 на света. Пожелавам им скоро топ 100. Григор показа, че лошите резултати са били само временно явление, а в момента е в страхотна форма. Поздравявам Анди Мъри за първото му място в ранглистата. Той е един от любимите ми тенисисти, а спортът определено имаше нужда от малко свеж въздух.

За новия сезон се колебая дали да започна в Нова Зеландия или Австралия, но по-скоро ще играя в Оуклънд, тъй като попадам директно в основна схема", коментира Пиронкова, която днес проведе демонстративно занимание за деца в зала "София", като събитието беше по повод края на програмата "Тенисът - спорт за всички".

Инициативата за втора поредна година отбеляза ръст на децата, които преминаха през безплатното обучение по тенис през целия летен сезон.

"Изключително съм щастлив и горд, че заедно с Българската федерация по тенис успяхме да намерим сили и средства, за да я стартираме. Целта бе да увеличим броя на децата, системно практикуващи спорт.

Програмата даде възможност на повече от 600 деца на възраст между 6 и 12 години да се докоснат за първи път до магията на тениса", коментира спортният министър Красен Кралев, който уважи проявата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови