Нова сензация в Мелбърн, средняк изхвърли Анди Мъри

OFFNews 22 януари 2017 в 09:27 4503 3

Миша Зверев

Световният номер едно в тениса Анди Мъри изхвърча от Откритото първенство на Австралия. Шотландецът беше победен в четири сета - 5:7, 7:5, 2:6, 4:6 от немския средняк Миша Зверев. 

Етническият руснак сега е номер 50 в света, никога не е влизал дори в топ 40. В Големия шлем е стигал само веднъж трети кръг. Зверев има една титла от ATP турнир, въпреки че гони 30 години.

Това е втората голяма бомба в Мелбърн след отпадането на Ноле Джокович. Следващият съперник на родения в Москва тенисист ще е победителят от двубоя между Роджър Федерер и Кей Нишикори.

„Той сервираше много добре, когато имаше нужда от това и когато изоставаше в резултата. Зверев заслужаваше да спечели, защото игра страхотно във важните моменти. В третия и четвъртия сет беше трудно за мен, но имах своите шансове в първите два, в които повеждах с ранни пробиви“, заяви Анди Мъри на пресконференцията.

„Излизаше на мрежата след много добри удари. Със сигурност за мач, продължил 3 часа и половина, е имало удари, които е можело да изиграя по-добре, но имах някои добри ретури. Не знам дали посрещах лошо. По-скоро трябваше да сервирам по-добре в последните два сета“, добави той.

„В момента съм разочарован, защото е тежко да загубиш в тази фаза. Очевидно е, че отново исках да стигна много напред в турнира. Това е най-радното ми отпадане от много време насам. Но поздравления за Зверев, който се отличи с много добри удари и отличен мач.“

„Във формат 3 от 5 знаеш, че имаш време да обърнеш нещата и да поправиш грешките си, но има и време нещата да се объркат още повече. Винаги, когато загубиш сет, си притиснат от напрежението, но на Шлемовете имаш повече време за реакция. В завързаните точки притисках Миша, но той отговаряше по невероятен начин за мое нещастие и за негова радост. Той заслужава да е в следващия кръг.“

„Още не знам какво ще правя през следващите седмици. Първо ще поговоря със семейството си и ще прекарам време с тях, тъй като по време на подготовката не успях. Купа „Дейвис“ ще е следващото събитие в програмата ми, но не знам дали ще остана тук или ще се прибера у дома", завърши номер едно в мъжкия тенис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12266

3

Driver007

22.01 2017 в 19:51

Така е, когато се осмеляваш да излизаш на мрежата по "старомодния" начин, можеш да биеш и първия. Никой от топ тенисистите в момента не играе толкова на мрежата.

А дали е руснак, както го наричате, е друг въпрос. Тенисът не го е учил в Русия, нито в СеСеСеРе.
От две-тригодишен живее в Германия, та познайте колко се чувства руснак.Май сам си е избрал флагчето.

9005

2

Pulsarr88

22.01 2017 в 10:52

Евала и на този, руснакът топ 50 отстранява №1.

20699

1

Новак

22.01 2017 в 09:44

Този турнир сякаш е нареден за Григор - той е в много добра форма, фаворитите отпадат един по един и останаха все равностойни тенисисти.