Нов топтенисист потвърди участие в София

Белгиецът Давид Гофен се присъединява към Григор Димитров, Виктор Троицки, Доминик Тийм и Роберто Баутиста Агут

Александра Маркарян 08 декември 2016 в 11:44 3445 0

Белгиецът Давид Гофен, номер 11 в света, ще се включи в турнира Garanti Koza Sofia Open от 5 до 12 февруари догодина, обявиха организаторите на неформална среща с медиите днес.

Той е поредният топтенисист, който ще прибави зведен блясък на второто издание на турнира наред с Доминик Тийм, Григор Димитров, Виктор Троицки и защитаващият титлата Роберто Баутиста Агут.

Гофен има две титли от турнири на ATP. През 2016 г. тoй достигна до четвъртфиналите на Ролан Гарос и игра в една среща на финалите на ATP World Tour в Лондон. През сезона той също така достигна до финал в Токио и игра два последователни полуфинала в турнири от сериите „Мастърс 1000“ - в Индиан Уелс и Маями.

“Чакам с нетърпение да играя в София, каза Давид Гофен. 2016 г. беше най-успешната в кариерата ми и бих искал да започна новия сезон на същото ниво. Нямам търпение също и да разгледам София”

“Давид е изгряваща звезда и страхотна придобивка за турнира. Вече имаме потвърждение от трима играчи от топ 15 и
общо четирима от топ 20. Щастлив съм, че българската публика ще се наслади на тенис на такова високо ниво”, каза турнирният директор Пол Макнами.

“Горещият билет” за най-голямото спортно събитие в София са в продажба в мрежата на Eventim. Цените им започват от 10 лв. Деца и пенсионери ползват 50% отстъпка в първите пет дни на турнира и 25% за останалите три, както и за седмичните билети. Зрителите могат да спестят до 160 лв., купувайки си седмичен билет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови