Моресмо хвърли оставка, отново е бременна

OFFNEWS 14 ноември 2016 в 16:00 3361 0

Тенис легендата Амели Моресмо подаде оставка като капитан на Франция за "Фед Къп" след загубата във финала в Страсбург от Чехия с 2:3 победи. Поражението няма връзка с решението й. Оказа се, че Моресмо е бременна и чака второто си дете през април.

Моресмо заемаше поста от юли 2012 година. Междувременно изпълняваше и функциите на треньор на британския тенисист Анди Мъри между юни 2014 година и май 2016-а. Престоят й е повече от успешен. Тя пое тим, който играеше бараж за оставане във втора дивизия и го изведе до финал.

"Гордея се с пътя, който изминахме заедно, но изпитвам и известна горчивина след пропусната възможност да вземем и трофея. Поне доказахме, че пътят от изпадането в трета дивизия до титла не е толкова стръмен и страшен", коментира Моресмо.

Иначе Чехия стигна до трофея след истинска драма.  Плишкова спечели първата победа за чехкините в събота, когато се наложи над Кристина Младенович с 6:3, 4:6, 16:14, а Каролин Гарсия победи Петра Квитова, номер 11 в ранглистата на WTA, със 7:6 (6), 6:3. Гарсия взе и втория успех във втория си сингъл, когато се наложи над Плишкова с 6:3, 3:6, 6:3.

Стрицова пък надделя над Ализе Корне, която влезе да играе на мястото на Младенович по решение на капитана на Моресмо. Стрицова се наложи с 6:2, 7:6 (4). Корне пропусна шанса да обърне мача и да се надява на победа, след като поведе с 4:1 във втория сет, но не издържа психически и физически.

В решителния пети мач Каролина Плишкова и Барбара Стрицова се наложиха над Каролин Гарсия и Кристина Младенович със 7:5, 7:5. Така чехкините обърнаха развоя на мача от 1:2 до 3:2.

Освен трета поредна победа, Чехия празнува и общо 10-ата си титла. По този показател те отстъпват единствено на отбора на САЩ, печелил "Фед Къп" 17 пъти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови