Момиче край корта разчувства Цонга след година

OFFNews 23 януари 2017 в 18:56 3803 0

Френският тенисист Жо-Волфред Цонга получи след близо година писмо от едно от момичетата край корта в Мелбърн, което пострада по време на негов мач на Откритото на Австралия през 2016 г.

Детето беше уцелено с топка в лицето и се разплака. Като истински френски кавалер Цонга съпроводи момичето, което се казва Джулиана извън опасната зона и се опита да я успокои за станалото. Джулиана решила да напише писмо на Цонга, но тъй като не разполагала с адреса му, го предала на организаторите, които да му го предадат.

"Благодаря ви за доброто чувство, което показахте към мен. Високо оценявам това, че забелязахте, че ми е нужна подкрепа и бяхте така любезен да ме съпроводите от корта", пише в писмото на Джулиана.

Цонга остана не по-малко трогнат и публикува снимка на писмото във Фейсбук и написа следното: "Огромно благодаря за писмото ти, Джулиана".

Със сигурност момичето вече има любим тенисист в лицето на французина и утре ще му стиска палци в 1/8-финала срещу Стан Вавринка. В другия 1/8-финал от програмата за деня при мъжете ще се изправят Миша Зверев и Роджър Федерер.

В днешните мачове извън победите на Григор Димитров над Денис Истомин на съперника в 1/4-финалите Давид Гофен над Доминик Тийм, се определиха още двама 1/4-финалисти. Това са Рафаел Надал, който победи Гаел Монфис с 6:3, 6:3, 4:6, 6:4 и Милош Раонич, надвил Роберто Баутиста-Агут със 7:6, 3:6, 6:4, 6:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови