Матс Виландер похвали прогреса на Григор

OFFNEWS 12 януари 2017 в 09:42 2761 0

Откритото първенство на Австралия по тенис наближава и Матс Виландер посочи своя фаворит за шампион, а и обсъди една от големите въпросителни в схемата при мъжете – колко далеч ще стигне Роджър Федерер при завръщането си на корта.

"Роджър и представянето му ще са най-горещото събитие на турнира – коментира Виландер, цитиран от tenniskafe.com. – Гледах мачовете му на "Хопман къп" и те подтвърдиха мнението ми, че той няма да разгърне капацитета си, освен ако не е заложена наистина важна титла. Разбира се, че той играе на първо място от любов към тениса и личи, че има още много какво да му даде. Федерер е вдъхновение за всички останали.

За Роджър е в някаква степен добре, че ще потегли с по-нисък ранкинг. Началните един два мача нямат ключово значение, но след това ще е по-добре да се сблъска с Анди Мъри или Новак Джокович преди полуфиналите или финала.

Лично за мен, фаворитът за титлата е Анди, заради отличната му физическа подготовка. За Мъри не бе толкова отрицателен фактът, че загуби финала в Доха, защото така си даде сметка, че Джокович играе добре, но в пет сета по-добрата кондиция на шотландеца ще натежи.

Колкото до по-младата вълна от тенисисти, Кирьос е зрелищен за наблюдаване, защото никога не знаеш, какво да очакваш. Димитров подобри играта си в последно време, а Зверев не спира да се развива и мисля, че ще атакува Топ 10 през този сезон. Раонич вероятно ще спечели титла от Шлема през 2017-а", заяви легендарният Матс Виландер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови