Маратонките на Григор Димитров са направени по вкуса на Федерер

OFFNews 31 януари 2017 в 17:27 9424 0

Роджър Федерер отново е на върха на славата след победния финал срещу Рафа Надал на Australian Open. Известен сайт направи любопитен поглед върху надпреварата, като сравни маратонките на шампиона с тези на останалите полуфиналисти, след които беше и Григор Димитров. Към компанията беше прикачен и четвъртфиналистът Милош Раонич.

Роджър Федерер носи NikeCourt Zoom Vapor 9.5 Flyknit. Цената им в сайта на спортния гигант е 180 долара.

Финалистът Рафа Надал заложи на NikeCourt Lunar Ballistec 1.5. При тях минавате по-тънко - 165 долара.

Григор Димитров направи феноменалната серия с NikeCourt Zoom Vapor 9.5 Tour. Цената им е 140 долара.

Стан Вавринка, който загуби полуфинала срещу Федерер, носи Yonex Power Cushion Eclipsion. Струват 129 долара.

Милош Раонич залага на New Balance 996v3. И те са на подобна цена - $129.99.

Няколко думи специално за обувката на Гришо. Външният вид е дело на съвместното сътрудничество между Тинкър Хатфилд, който е може би най-признатият дизайнер на спортни обувки, и самият Роджър Федерер. Относно функционалността, Маестрото е държал на обувка, която да е също толкова лека като тези за бягане, но в същото време да има издръжливостта на маратонките за тенис.

Защитата е на възможно най-високо ниво. При най-новата версия на тази прословута серия "Vapor" горната част на маратонката е свързана с подметката по изцяло безшевен начин, подобрявайки по този начин здравината. Кожата над пръстите е допълнително подсилена, тъй като това е една от зоните, където натоварването е най-голямо и маратонките често се късат точно там.

Други иновации включват изключително лека и издръжлива пластина, намираща се в областта под петата. Целта ѝ е да омекоти напрежението при резките спринтове. XDR идва от съкращението "eXtremely Durable Rubber"  на практика представлява най-здравата подметка, която Nike някога са използвали при изработката на маратонки.

Има и специална подобрена версия на познатата EVA междинна стелка. Изработва се от парчета пяна. Dinamic Fit e  иновация, която позволява на самата маратонка с времето "да се напасне" към вас, без значение какъв точно тип стъпало имате.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!