Григор разказа играта на Маю и е на 1/4-финал в Бризбейн

OFFNews 05 януари 2017 в 04:43 5629 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изнесе урок на френския ветеран Никола Маю във втория кръг на турнира в Бризбейн, Австралия и спечели експресна победа с 6:2, 6:4.

Мачът започна по-изключително убедителен начин за българския тенисист, който разгада намеренията на французина да разчита изцяло на сервиса си. Още в първия гейм Григор постигна пробив, след което успя да го затвърди с гейм на нула.

Григор проби съперника за втори път за 4:1, с което победата му вече започна да се материализира. Първият сет приключи за 26 минути, в които Григор заби 4 аса, записа 15 уинъра и допусна едва две непредизвикани грешки.

Във втория сет играта изглеждаше равностойна, но това беше заради търпеливата игра на Григор. Двамата тенисисти спечелиха подаванията в първите шест гейма, а развръзката настъпи в седмия при сервис на Маю. Напрежението върху французина си каза думата при 3:3 и 40:40, когато допусна двойна грешка. Това даде предимство за Димитров и след продължително разиграване Маю изстреля топката в мрежата, което означаваше пробив за българина.

Маю не се предаде напълно и можеше да върне пробива за 5:5, но Григор спаси подаването си, с което сета и мача и си осигури класиране на 1/4-финал. Там негов съперник ще бъде четвъртият поставен в основната схема и осми в световната ранглиста 24-годишен австриец Доминик Тийм, който победи Сам Грот.

Досега Димитров и Тийм са имали само един мач помежду си - на четвъртфинал в Акапулко през 2016 г. и победата беше за Тийм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови