Григор изгуби сет, но не и мача срещу Зверев в Ротердам

OFFNews 15 февруари 2017 в 17:17 6357 2

Григор Димитров

Снимка Сергей Антонов

Григор Димитров

Григор Димитров започна с труден мач участието си на турнира в Ротердам, подобно на началото си в София. Той изгуби първия сет срещу съперника си Миша Зверев, но в крайна сметка спечели мача в три сета. Така той записа 15-ата си победа от началото на годината при само една загуба - срещу Рафаел Надал.

Двубоят на турнира от категорията ATP 500 продължи близо два часа - час и петдесет и четири минути, и приключи с резултат 7:6(4), 6:2, 6:4.

Това бе и първият мач между първата ни ракета и 34-ия в света Зверев, който е роден в Москва, но се състезава за Германия. Зверев поднесе една от големите изненади на Откритото първенство на Австралия, като изхвърли световния №1 Анди Мъри от първия за годината турнир от Големия шлем.

Първият сет приключи без пробиви, с тайбрек, спечелен от Зверев, след 46 минути игра.

В най-бързия в мача втори сет Григор вдигна нивото, направи пробив на нула за 3:2 и затвърди преднината в следващия гейм, в който даде само точка на Зверев. Втория му пробив дойде веднага след това и първата ни ракета поведе с 5:2. Българинът спечели и подаването си, като затвори сета при 6:2.

В третия гейм на третия сет Зверев притисна Димитров и бе на път да вземе подаването му, но, въпреки двойната грешка в критичен момент, Димитров успя да изравни - 2:2, и в следващия гейм отговори с пробив на нула за 3:2. Спад в играта на Димитров и агресивните удари на Зверев доведоха до резултат 0:40, българинът изравни точките, но в крайна сметка Зверев се наложи - 3:3. Последва нов пробив на Димитров, който поведе с 4:3.

Следващият съперник на Димитров в Ротердам е Денис Истомин (Узбекистан). Истомин е на 30 години, №76 в ранглистата. Два пъти е играл с Димитров и има две загуби от него. Последната беше на Откритото първенство на Австралия тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови