Григор Димитров започва срещу местен в Мелбърн

Пиронкова се натресе на световната номер 3 на старта

OFFNEWS 13 януари 2017 в 08:17 2804 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу представителя на домакините Кристофър О'Конъл на старта на Откритото първенство на Австралия, като това ще бъде първа среща помежду им.

Съперникът на Григор е на 22 години и заема 238-о място в световната ранглиста, а най-доброто му класиране е от края на миналата година - 237-о. От наградни фондове е спечелил малко под 50 000 долара. Той участва с "уайлд кард".

При победа срещу О'Конъл, във втория кръг поставеният под номер 15 в схемата българин  ще играе с победителя в мача между южнокорееца Хьон Чунг и Ренцо Оливио от Аржентина. В третия кръг пък се очертава сблъсък между първата ни ракета и французина Ришар Гаске, който е сред най-неудобните му съперници в тура.

Ако преодолее тези три препятствия, най-добрият ни тенисист може да срещне на 1/8-финалите световният номер 2 и защитаващ титлата Новак Джокович.

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова пък изтегли изключително тежък жребий за първия кръг. 29-годишната пловдивчанка ще се изправи срещу третата в света Агниешка Радванска от Полша още на старта в Мелбърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews