Григор Димитров: Важното е като се събудя, да не мисля за много неща

OFFNews 19 януари 2017 в 08:16 4318 2

Григор Димитров би трудно корееца Хьон Чун след 1:6, 6:4, 6:4, 6:4 във втория кръг на Australian Open. Най-добрият български тенисист коментира успеха пред ESPN.

"Преди шест месеца можеше да загубя мача. При 4:3 в четвъртия сет той изравни и си помислих: "О, не отново". Много съм щастлив, че веднага успях да пробия", сподели Григор в студиото на ESPN в Мелбърн.

Българинът коментира, че днешната победа се дължи на промени, които той е направил след първия сет: "Целта ми беше да го натисна от самото начало, но бях твърде агресивен. После промених подхода и след това контролирах нещата".

Хасковлията пак обясни, че е направил много добра подготовка. "Някои тенисисти имат проблем с този период, в който трябва само да тренират седмици наред, но аз не съм така. Обичам да работя и се наслаждавам на този период. Започнах още в средата на ноември, всичко беше по план и мина много добре".

Григор похвали и работата си с Дани Валверду, като обясни разликата, която той е направил: "Дани опрости нещата, опрости начина, по който се подготвяме за мачове. За мен това е много важно, да се събудя и да не мисля за прекалено много неща".

Димитров коментира и следващия си съперник Ришар Гаске: "Последния път, когато играхме, победих, но в Шанхай при много различни условия в края на сезона. Сега двамата сме свежи, ще бъде интересен мач".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

19.01 2017 в 09:35

Мястото на корееца в ранглистата (извън топ 100) е много подвеждащо.
Тоя е яко добиче и търчеше като изоглавен, зор голем беше деба, като напри 4-4 в последния сет точно тва си помислих и аз: пудейбамамаму, айде пак почваме с глупостите, обаче Гришан се съвзе.
Браво на него,много радва тая година.

Сега ако шибне и Гаске ше е супер и ше цъка с Джоката.

14057

1

morkoff

19.01 2017 в 09:25

Браво Гришка, набута верния ритъм. Градиш психика на шампион.