Григор Димитров: Сега живея мечтата си (снимки и видео)

Александра Маркарян 04 февруари 2017 в 13:46 15183 0

Снимка Сергей Антонов (offnews)

Димитров си прави селфи с журналистите на своята пресконференция

"С Дани (Валверду) виждаме играта по еднакъв начин. Искам да построя печеливша игра - да имам не само една опция, а да се настройвам според настилката, обстановката, противника. Чувствам се по-уверен, по-щастлив на корта. В момента живея мечтата си - да играя тенис, да печеля турнири. Дали съм успял? Тази мисъл е много далечна. В средата на кариерата си съм. Толкова цели има пред мен. С нетърпение очаквам всеки следващ мач."

Това заяви българският топ тенисист Григор Димитров на пресконференция в София днес, ден преди началото на турнира Garanti Koza Sofia Open, който ще продължи до 12 февруари и ще се проведе в зала "Арена Армеец".

Sofia Open е от категорията ATP 250. Григор е поставен под №3 в основната схема на турнира и започва участието си от осминафиналите. Първият му мач ще бъде в четвъртък.

Жребият за основната схема, изтеглен около час след пресконференцията, отреди той да играе в първия си мач срещу победителя от двубоя между Дуди Села от Израел и Йежи Янович от Полша.

Продължавай в същия дух - един ден ще спечелиш турнир от Шлема. Това са били думите на Рафаел Надал след епичната им петчасова битка на полуфинала на Откритото първенство на Австралия. Това е и най-смелата ми мечта - да спечеля турнири от Големия шлем, а защо не и да бъда номер 1, каза днес Димитров. 

За загубата от Надал българинът сподели, че след края на мача го е изигравал 20-30 пъти в главата си и се е питал къде е сбъркал, но, в крайна сметка, е осъзнал, че е дал всичко от себе си.

"Тук се чувствам добре, у дома. Чувствам се добре да играя пред родна публика", допълни Григор, попитан за престоя си в София, и призна, че свръх очакванията към неговото представяне на турнира му носят допълнително напрежение.

"Винаги съм се гордял, че съм българин и особено в момента - да имам възможност да играя пред родна публика е страхотно", каза Димитров, който за пресконференцията беше облякъл тениска с надпис "Haskovo unmatched" в чест на родния му град.

Той посочи постоянството по време на мач като най-големия му прогрес спрямо времето, когато играта му не беше толкова успешна. Сега много по-лесно предугаждам ходовете на съперника, посочи още Григор и, в отговор на въпрос дали е по-мотивиран на корта, когато приятелката му Никол Шерцингер е на трибуните, каза, че не Никол или някой друг е извор на мотивацията му - тя идва от мен, не мога да разчитам на друг за това.

Вярвам, че най-доброто е пред мен, каза той и за финал си направи обща снимка с десетките спортни журналисти, дошли на пресконференцията му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови