Федерер вдъхнови Мъри за титли през следващите 5 години

OFFNews 11 февруари 2017 в 10:48 2094 0

Снимка wikipedia

Триумфът на Роджър Федерер в Мелбърн вдъхнови световния номер 1 в тениса Анди Мъри. Шотландецът се зарече, че ще се бори за титли от големия шлем в следващите 5 години. Според Мъри на Федерер са помогнали почивките през годината. И шампионът от последния "Уимбълдън" се зарече да си дава кратки ваканции за в бъдеще.

Мъри и Федерер ще се срещнат през ноември в Глазгоу за благотворителен мач. Събитието вече стана традиционно, миналата година събра 300 000 паунда за деца.

Роджър спечели титлата в Мелбърн на 35 години. Анди ще навърши 30 през май. "Не само Федерер играе голям тенис на 33,34, 35 години - има няколко големи играча на тази възраст.  Очевидно може да си във форма, но след като си починал. Двамата с Рафа Надал имаха такива прекъсвания. Това удължава кариерата ти", сподели Анди. 

Той очаква велики турнири през годината заради присъствието на Федерер и Надал. "Ще е вълнуващо. Само дано всички се опазим от контузиите", добави Мъри.

Попитан какъв съвет ще даде на Федерер за престоя му в Шотландия, Анди се засмя: "Да не опитва пържените парчета Марс. Аз пробвах едно миналата година. Беше ужасно! Стойте далеч от тях", каза роденият в Глазгоу тенисист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови