Борис Бекер: Вече съм фен номер 1 на Григор Димитров

OFFNEWS 27 януари 2017 в 22:07 31873 1

Бившият треньор на Новак Джокович Борис Бекер стана поредното голямо име от света на тениса, което изказа възхищението си от представянето на Григор Димитров в Мелбърн.

"Силно съм впечатлен от Григор Димитров. От това, което видях днес, мога да кажа, че вече съм най-големият му фен. Това, което Григор показа като игра от основната линия, като нерви и като комплексност, е онова, което ние, хората от тениса, винаги сме желали", заяви шесткратният победител в турнири от Големия шлем.

"Бяха му нужни години, както и тези 6 месеца с Дани Валверду, които бяха много успешни. Надал също имаше нужда от такъв мач, който да го върне към това, което беше старият Рафаел Надал. В последните години той загуби няколко 5-сетови финала и имаше нужда от такъв мач – това дотук беше мачът на турнира.

В петия сет те играха най-добрия тенис, но още във втория стана ясно, че предлагат игра от световна класа. След третия сет си мислехме, че Надал ще приключи мача в 4 сета. Димитров обаче ни каза: Не, аз имам други планове", игра агресивно, атакува, цели линиите и си спечели тайбрека!

В този мач нямаше изчакване другият да сбърка. Надал е известен със своята дефанзивна игра, а Григор с психологическата си слабост, в която изпада в отделни моменти. Но това го нямаше в този мач. И двамата играха атакуващо с много движение. Не знам колко километра са избягали, но със сигурност доста.

В бокса на играчите всеки има своя роля. В бокса на Надал шеф е чичо му Тони Надал. Карлос Моя е новият човек. Там е приятелката на Надал, до нея е мениджърът му. Отзад е бащата. Всеки от тях има своя роля, носител е на различна емоция, която трябва да предаде на играча, когато той погледне към бокса.

Хубаво е, че боксът на Григор сега е по-скоро празен, защото преди беше прекалено пълен, и то с грешните хора. Сега в него е основната фигура е Дани Валверду, който му дава правилните сигнали и това е много важно. Тази малка общност обаче за мен има бъдеще", завърши Мистър Бум-бум.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови