Анди Мъри скочи срещу авантите за Шарапова

OFFNews 01 март 2017 в 22:55 3815 1

Лично световният номер в мъжкия тенис Анди Мъри се възпротиви на поканите за турнир, които затрупаха Мария Шарапова. Рускинята са връща след наказание за допинг. Тя получи „уайлд кард” за турнира на клей в Рим.

Бившата на Григор Димитров се връща на корта в Щутгартт. Освен това има „уайлд кард” и за надпреварата в Мадрид. Според различни издания рускинята има огромен шанс да получи покана и за Уимбълдън.

Шотландецът е на мнение, че Маша ще има достатъчно време до Уимбълдън, за да си заслужи мястото в основната схема чрез подобряване на ранкинга си и не е нужно да ѝ се дава покана.

„Мисля, че трябва да си извоюва сама мястото, след като се върне на корта. Шефовете на турнирите правят това, което считат за най-добро за техните събития”, коментира Мъри пред „Таймс”.

„Ако преценят, че даването на покана на големи имена ще им увеличи продажбата на билети, ще направят точно това. Тя (Шарапова) ще има възможността да подобри ранкинга си преди това и вероятно няма да се нуждае от „уайлд кард”.

Но ако не го направи, тогава от Уимбълдън трябва да решат дали да я поканят. Убеден съм, че те много внимателно ще вземат решение как да процедират с нея и какво ще бъде мнението на другите”, каза още Мъри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови