Задържаният за тероризъм французин е на 19 години, опитал да отиде в Турция

OFFNews 29 септември 2016 в 13:42 3939 2

Задържаният за тероризъм французин е на 19 години, опитал да отиде в Турция

Клемент Мишел на 19 години е задържаният в сряда французин, който се издирва от френските власти за терористична дейност. Това стана ясно на брифинг на говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Мишел е преминал българската граница на 28 септември в 5.30 часа на ГКПП-Калотина, идвайки от Сърбия. Името му е фигурирало в Шенгенската информационна система като лице, което трябва да бъде наблюдавано. Заради този сигнал българските власти му направили проверка и обиск, при които обаче във французина не са открити забранени предмети и той е пуснат. МВР уведомило френските власти, че Мишел е в България и няколко часа по-късно от Франция е посъпило искане за ареста му за съпричастността му към терористична дейност.

Още същия ден, след като преминал границата със Сърбия, той бил засечен на Капитан Андреево. Задържан е веднага, а в прокуратурата в Хасково е пристигнала и европейската заповед за ареста.  Същия ден в 14.00 часа се явил на бг тускатаг раница на Капитан Андреево. Очаква се прокуратурата да поиска постоянното му задържане.  След това се очаква да стартира и процедура по екстрадиране. 

Французинът не е направил изявления, предоставени са му е служебен защитник и преводач. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови