Задържаният за побоя над поморийския журналист остава в ареста

OFFNews - Бургас 04 февруари 2016 в 18:08 4707 1

Снимка Фейсбук

Задържаният за побоя Мартин Душев

Постоянна мярка „задържане под стража“ наложи Районният съд в Поморие на 30-годишния Мартин Душев.

Душев е арестуван за нападението над журналиста Стоян Тончев на 14 януари през нощта. Обвинението е за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, а предвиденото наказание е от 2 до 10 г. затвор.

Пред съда Душев отрече да е извършител и подчерта, че няма нищо общо със случая. Помоли да бъде пуснат, за да се грижи за семейството си и малкото си дете.

Според адвоката на задържания, Сава Каров, няма никакви преки доказателства, че клиентът му е извършител. Палката, която е иззета от колата на Мартин, и по нея има ДНК на нападнатия и на задържания, не показва по категоричен начин, че има следи от Стоян Тончев, смята адвокатът. Самият Тончев е давал противоречиви обяснения как точно изглеждат нападателите му. Анонимен глас пък е съобщил на полицай още на 15 януари, че извършител на нападението бил именно Мартин Душев, твърди адвокатът на задържания.

Каров добави, че камери във входа на неговия клиент показвали, че той е слизал последно около 21:30 ч. във вечерта на нападението. Приятелката му също можела да потвърди, че той е бил в дома си. Други камери, на Агенция „Пътна инфраструктура“, не отчитат колата на Душев в района на местопрестъплението, въпреки показанията на полицай от Поморие.

Сава Каров изрази и възмущението си за показния арест на неговия клиент. По думите му, въоръжени барети са нахлули вчера следобед в заведение в Поморие, с извадени пистолети, и са хвърлили Душев на земята.

Определението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови